Hogyan működik az ügyfélátvilágítási adatlap generálása?

Az ügyfélátvilágítási adatlap az ügyfél oldalról, az Átvilágítási adatlap letöltése gombra kattintva érhető el.

Az adatlap elérhető magyar, vagy magyar-angol nyelven is a külföldi ügyfelek megértését könnyebbítendő.

Az adatlap az alábbi blokkokból áll:

  1. a nyilatkozatot tevő adatai (cég esetében a képviselő / meghatalmazott, magánszemély esetében a magánszemély, vagy a nevében eljáró meghatalmazott adatai)

  2. céges ügyfél esetén a cégre vonatkozó adatok

  3. a tényleges tulajdonosra vonatkozó adatok

  4. az üzleti kapcsolatra vonatkozó adatok - szolgáltató tölti ki

4+1. Kiemelt közszereplői nyilatkozat (az első 4 pontban megadott adatok alapján készül el az ügyfélátvilágítási adatlap mellékleteként)

1. A nyilatkozatot tevő adatai:

Cég esetén kiválaszthatja, hogy melyik képviselő teszi a nyilatkozatot, az ő adatai fognak szerepelni az ügyfélátvilágítási adatlap első blokkjában.

Honnan származik ez az adat?

Az adószám /ügyfél hozzáadásakor automatikusan mentjük a nyilvános céginformáció képviselőkre vonatkozó, elérhető adatait (név, anyja neve, szül. dátum, lakcím) az identiGO-ba. Ezek a képviselők később szerkeszthetők / módosíthatók / törölhetők.

Az ügyfélátvilágítási adatlapra az identiGO-ban aktuálisan tárolt képviselők adatai kerülnek, tehát nem a hivatalos céginformációban szereplő adatokat kéri le frissen.

Mi történik a beírt adatokkal, ha letöltöm az adatlapot?

A Mentés és letöltés gombra kattintva az ide beírtakat mentjük, azokkal felülírjuk az identiGO-ban addig tárolt adatokat.

2. Cég ügyfél esetén: a cégre vonatkozó adatok:

Cégnév, adószám, cégjegyzékszám, főtevékenység, stb.

Honnan származik ez az adat?

Ezeket az adatokat minden ügyfélátvilágítási adatlap generálásakor frissen kérjük le a nyilvános céginformációból. Eltérés esetén természetesen van mód az adatok kézi szerkesztésére.

Mi történik a beírt adatokkal, ha letöltöm az adatlapot?

Mivel ezek minden adatlapletöltéskor frissen generált adatok, így azokat minden alkalommal felülírjuk.

3. A tényleges tulajdonosra vonatkozó adatok:

Itt adhatók meg a tényleges tulajdonok ügyfélátvilágítási adatlapon megjelenő adatai, ezek alapján készül el a tényleges tulajdonosi nyilatkozat is. Az adatlap kitöltésének gyorsítása érdekében az eljáró képviselő adatai egyetlen gombnyomással másolhatók (egyszemélyes Kft. esetében hasznos).

Honnan származik ez az adat?

A tényleges tulajdonosok nem nyilvános adat, így azt minden esetben kézzel kell megadni az identiGO-ban. Ezt meg lehet tenni az ügyfél hozzáadása után bármikor, illetve ha még üres a mező, akkor az ügyfélátvilágítási adatlap kitöltésekor is van lehetőség tényleges tulajdonost hozzáadni. A rendszer minden esetben az identiGO-ban tárolt/megadott adatok alapján tölti ki az adatlap ide vonatkozó részét.

Mi történik a beírt adatokkal, ha letöltöm az adatlapot?

A Mentés és letöltés gombra kattintva az ide beírtakat mentjük, azokkal felülírjuk az identiGO-ban addig tárolt adatokat.

4. Az üzleti kapcsolatra vonatkozó adatok:

Szerződés jellege, teljesítés körülményei, üzleti kapcsolat kezdete, vége, stb.

Honnan származik ez az adat?

Az itt leírt adatok szolgáltatónként/ügyfelenként specifikusak, így ezt kézzel kell kitölteni.

Mi történik a beírt adatokkal, ha letöltöm az adatlapot?

Mivel ezek az adatok a legtöbb esetben ugyanazok maradnak az üzleti kapcsolat fennállása alatt, az ide beírt adatokat rendszerünk menti, és egy következő átvilágítási adatlap generálásakor újra betölti, így nincs szükség az adatok újbóli bevitelére.

4+1. Tényleges tulajdonosi nyilatkozat(ok)

Ügyfélátvilágítási adatlap generálásakor a fentiekben megadott adatok alapján minden egyes tényleges tulajdonosra külön tényleges tulajdonosi nyilatkozat készül az ügyfélátvilágítási adatlap mellékleteként. Ez(eke)t az eljáró képviselővel kell aláíratni.