Kézi ügyfélhozzáadás - céges ügyfél esetén

  1. Kattintson az Új ügyfél gombra!

  2. Töltse ki az adószám mezőt, majd kattintson a Keresés gombra. Rendszerünk automatikusan kitölti a mezőket a hatályos cégadatokkal (adószám, képviselők, közvetlen tulajdonosok).
    (Hogyan történik az automatikus adatkitöltés?)

FIGYELEM! A tényleges tulajdonosok nem találhatók meg a nyilvános céginformációban, így azt kézzel kell hozzáadni! A tényles tulajdonosok vonatkozásában is kötelező elvégezni az ENSZ / EU szankciós listán a szűrést, így mindenképpen javasoljuk a tényleges tulajdonosok megadását.

  1. Adja meg a szerződéskötés napját, a szerződés státuszát, illetve az opcionális adatokat, majd kattintson a Tovább gombra! (Aktív = élő szerződés, Inaktív = felmondott szerződés)

  2. Végezze el az ügyfél kockázati besorolását! Amennyiben nem Átlagos kategóriába sorolja az ügyfelet, indoklást is meg kell adni. (A kockázati besorolásról bővebben)
    Lehetőség van jelölni, ha az ügyfél érdekeltségében külföldi személy/cég található, ez NAV ellenőrzéskor fontos információ lehet.

  3. Ezután kattintson a Mentés gombra!

Ezzel megtörténik az első szűrés az ENSZ / EU szankciós listákon (mind a cégnév, a tulajdonosok, a képviselők, illetve a tényleges tulajdonosok tekintetében), és az ügyfél megjelenik az ügyféloldalon.
(Az ENSZ-EU szűrésről bővebben)

Hogyan működik?

Lehetőség van adószám nélkül is hozzáadni ügyfelet (pl. újonnan alakuló cég esetén).
Ebben az esetben nem tudjuk összekötni az ügyfelet a nyilvános céginformációval, így az automatikus adatkitöltés, illetve a cégfigyelés funkció sem működik, míg az adószám kitöltésre nem kerül.
(Az automatikus adatkitöltésről bővebben)

FIGYELEM! Az automatikus adatkitöltés a következő cégformák esetében biztosított: Kft., Bt., egyéni vállalkozó. Zrt.-k, alapítványok, egyesületek esetén, illetve megszűnt / végrehajtás alá került cégek esetében az adatok kézzel kitöltendők.

Az automatikus adatkitöltés a gyors ügyfélfeltöltést hivatott szolgálni, azonban a nyilvános céginformációban is előfordulhatnak pontatlanságok, ezért minden esetben szükséges a feltöltött adatok ellenőrzése!