Mi az a TTNYELT nyomtatvány? Mikor kell benyújtanom?

identigo-banner_v3

A Pmt. hatálya alá tartozó szolgáltatók ügyfélátvilágítási- és monitoring feladataik keretein belül kötelesek ellenőrizni bizonyos ügyfeleik aktuális adatait a központi tényleges tulajdonosi nyilvántartásban. Amennyiben eltérést találnak a központi nyilvántartás, valamint a náluk lenyilatkozott adatok között, bejelentést kell tenniük a TTNYELT nyomtatványon.

FONTOS kapcsolódó cikk: TTNY lekérdezés - mikor szükséges? NAV állásfoglalás

A központi tényleges tulajdonosi nyilvántartás a https://kny.nav.gov.hu oldalon érhető el Ügyfélkapus bejelentkezést követően (ha már beküldték, és a NAV elbírálta a regisztrációhoz szükséges AFADREG adatlapot)

A tényleges tulajdonosi adatok ellenőrzésének szükségességét, illetve eredményét fel kell tüntetni az ügyfélátvilágítási adatlapon. Egyezés esetén a lekérdezés dátumát, eltérés esetén a TTNYELT nyomtatvány beküldésének dátumát is rögzíteni kell.

Érdemi eltérés* esetén bejelentést kell tenni, melynek következményeként az érintett adatszolgáltató TT indexe 1 ponttal csökken.

Az eltérést a TTNYELT nyomtatványon kell elküldeni az észlelést követő 5 munkanapon belül. A TTNYELT nyomtatvány egy elektronikusan beküldhető ÁNYK nyomtatvány, amelyen meg kell adni, hogy:

  • hatósági, vagy szolgáltatói a bejelentés
  • mely adatszolgáltatót érinti az eltérés
  • az eltérés típusa: ÚJ tényleges tulajdonos megadása, vagy tényleges tulajdonos TÖRLÉSE, vagy tényleges tulajdonos adatainak MÓDOSÍTÁSA

A tényleges tulajdonosi nyilvántartásban való ellenőrzés eredményét, a lekérdezés időpontját, illetve a eltérés esetén a TTNYELT nyomtatvány beküldésének időpontját az ügyfélátvilágítási adatlapon is rögzíteni kell!

A TTNYELT nyomtatvány itt érhető el: https://nav.gov.hu/penzmosas

*Mi számít érdemi eltérésnek?
Ha a nyilvántartásban szereplő hiba hatással van a tényleges tulajdonos azonosítására, vagy a tényleges tulajdonosi viszonyok megállapítására. Elsősorban a jelzést tevő hatóság vagy szolgáltató megítélésének a kérdése, hogy a TTNY-ben tapasztalt pontatlanság olyannak tekinthető-e, amely megfelel ezeknek a kritériumoknak. (Kérdések és Válaszok - Nemzeti Adó- és Vánhivatal)

A fenti válasz az alábbi kormányrendeletre hivatkozik, ahol részletesebben van kifejtve az érdemiség fogalma:

“Az Afad. 11. § (1) bekezdésében meghatározott adatrögzítés a tényleges tulajdonosi nyilvántartásban tárolt adatoktól érdemben eltérőnek tekintendő, ha az eltérő adatok a tényleges tulajdonosok személyét, azonosító adatait vagy lakcím- vagy tartózkodásihely-adatait vagy a tényleges tulajdonosi érdekeltség jellegét érintik. Nem minősül érdemben eltérőnek az elírás vagy a nyilvántartott adatok olyan eltérése, amelynek nincs hatása a tényleges tulajdonosok azonosítására, a tényleges tulajdonosi viszonyok megállapítására.”

Kapcsolódó:
VPOP_KSZ17 - mikor és hogyan kell benyújtanom?
TTNYELT nyomtatvány automatikus generálása identiGO-ban - hogyan működik?

Ellenőriztem az ügyfeleimet. 2 céget egyáltalán nem talált meg a rendszer, pedig sok éves cégek, a 3.-ban pedig 15 hónapja tulajdonosváltozás történt, megváltozott a neve, a székhelye, az adószáma vége, de hiába írtam be az új adószámot, a rendszer a régi céget hozza csak fel. Mi a teendő ilyenkor? A cégek önhibájukon kívül nem szerepelnek, nem érzem azt, hogy a TTNYELT nyomtatványt kellene beadnom, hisz nem pénzmosásra utaló jelet találtam… De ha sehol nem jelzem, valószínűleg soha nem fognak bekerülni a nyilvántartásba.

Kedves Erika!

Egyeztettem a PEI-vel azokról a cégekről, akik nem találhatók a központi nyilvántartásban, és álláspontjuk szerint az is eltérés, ha a rendszerben nem szerepel adat egy adatszolgáltatóhoz, ezért ezt TTNYELT nyomtatványon jelezni kell.

A tulajdonosváltással érintett cég valószínűleg nem jelentette az adatváltozást a bank felé (vagy a bank nem adminisztrálta azt), így ezt is TTNYELT nyomtatványon szükséges bejelenteni.

Az állásfoglalási kérelemben feltettük kérdésként, hogy ilyen esetben jelezheti-e a szolgáltató ügyfelének, hogy eltérést talált, és azt a választ kaptuk, hogy a törvény ezt nem tiltja, azonban az ügyfél figyelmeztetése nem mentesíti a szolgáltatót a TTNYELT nyomtatvány beküldési kötelezettsége alól.